Artišoki pēs Toskānas draugu receptes
Sagriež 4 daļās, izgriež
"bārdu (pūku)", kas ir kodoliņa viducī.
Pannā olīveļļā kārto: sagatavotus artišokus, aso peperoncino, ķiploku, kaperus, olīvas. Sutina ar vāku! 20-30min.
Gardi!
Rikotas siera kūka
Iedvesmojoties no Lindas virtuve, jau vairrākkārtīgi esam gatavojušas šo izcili gardo un ļoti viegli pagatavojamo rikotas siera kūku.
Noteikti iesakam arī Tev!
Sastāvdaļas, kas nepieciešams:
- eļļa vai sviests pannas iesmērēšanai
- 200 grami miltu
- puse tējk. cepamais pulveris
- 80 grami cukura
- 80 g auksta sviesta
- 1 ola
- viena bio citrona miziņa (noteikti iesakām, jo tā papildina kūkas garšu ar īpašu akcentu)
- 500 grami rikotas (2 mūsu piedāvātās paciņas);
- 4 olas (vai 3 XL izmēra olas)
- 175 grami cukura (es lieku mazāk, citādi sanāk ļoti salda)
- 1 ēdamk. vaniļas esences
- 50 grami kartupeļu miltu
- 250 grami svaigu zemeņu (noskalotas un bez kauslapiņām, lielās sagriež mazākos gabalos vai arī var izmantot jebkādu sev tīkamu ievārījumu)
Gatavošana:
- Apaļas cepamās pannas (diametrs 23 cm) apakšu izklāj ar cepamo papīru, maliņas iesmērē ar eļļu vai sviestu.
- Miltos iemaisa cepamo pulveri, pieber cukuru. Sviestu sarīvē uz rupjās rīves (var vienkārši sakapāt ar nazi mazākos gabaliņos), iemaisa miltos, cukurā. Pievieno olu un bio citrona miziņu. Tad vai nu virtuves kombainā pulse režīmā sajauc visas sastāvdaļas vai ātri samīca mīklu ar rokām, līdz veidojas viendabīga masa. Saveļ bulbiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Mīklu izņem no ledusskapja un starp divām cepamā papīra sloksnēm izrullē pannas diametrā plus 5 centimetri (maliņām). (Ja mīkla kļūst pārāk mīksta, to atkal ieliek ledusskapī.) Ieklāj sagatavotajā cepamajā formā, ar pirkstiem izlīdzina pa apakšu un pa malām pēc iespējas vienādā slānī. Mīklai jānosedz formas vertikālās malas.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Kamēr mīkla ledusskapī “atpūšas” vidēja izmēra bļodā kopā saputo rikotu, olas, cukuru un vaniļu. Iemaisa kartupeļu miltus (tā, lai nepatiktu kunkuļi). Pievieno zemenes (aptuveni 10 noliek malā), samaisa. Ja izvēlas ievārījumu, tad lej pa kārtām - ievārījums un rikotas maisījums pāri visam). Pildījumu lej ar mīklu izklātajā formā, pa virsu liek malā noliktās zemenes. Liek cepeškrāsnī uz cep 40 minūtes. Atdzesē, izbrauc ar nazi starp formu un kūkas malu, izņem kūku no formas un ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
Labu apetīti!
Spageti ligzdiņas
Pannā ieber puspaciņu Itālijas garšvielu Puttanesca (ar olīvām un kaperiem) vai Aglio Olio Peperoncino (pikantais variants). Garšvielas lēni apcep olīveļļā, pievienojot nedaudz ūdeni, var pievienot nedaudz tomātu mērci. Spageti liek vārošā sālsūdenī un novāra "al dente" - minūti mazāk nekā rakstīts uz paciņas, nokāš, liek uz pannas karstajā garšvielu maisījumā un ar dakšu veido "ligzdiņas". Ligzdiņas vidū liek svaigā siera piku, var pārbērt piparus, uzrīvēt cieto parmezāna sieru, grezno ar baziliku un/vai tomātu. Pasniedz uzreiz vai labāk - 5minūtes paturētu karstā cepeškrāsnī. Labu apetīti! |
Vakariņās burrata
Viens no lieliskākajiem veidiem, kā baudīt burratu. Olīveļļā apcep 3 ķiploku daiviņas sagrieztas šķēlītēs, pievieno uz pusēm pārgrieztus mazos ķirštomātus,
pasutina apm. 10min. līdz tomāti pašķīst. Pievieno sāli, piparus pēc vajadzības. Lai labi garšo! | |
Pasta ar cukini
2 porcijām:
|
Uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā apcep sīpolus un
čili piparu. Pievieno strēmelēs sagrieztu cukini un nedaudz sakapātas
piparmētras. Cep apmēram 10 minūtes.
Bļodā iesit olas, pievieno šķipsniņu sāls un piparus,
samaisa ar rīvētu sieru un dažām sasmalcinātas piparmētras lapiņām.
Verdošā sālsūdenī vāra spagetti līdz „al dente”. Gatavus notecina un pievieno pie cukini.
Virsū lej klāt olu maisījumu, labi samaisa.Saliek uz šķīvjiem un dekorē
ar piparmētras vai bazilika zariņu.
Cous-cous ar tunci un cukini
Sastāvdaļas 1 personai:
|
Sagriež cukini 3 cm strēmelēs, tad mazākos gabalos. Apcep uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā, līdz tiem parādās gaiši brūngana garoziņa.
Gatavo kuskusu – karstā buljonā ļauj uzbriest kuskusam dažas minūtes, tad pievieno mazliet sviesta. Samaisa ar dakšiņu tā, lai graudi atdalās, pievieno tunci un uz pusēm sagrieztus tomātus. Visu beigās samaisa ar apceptiem cukini.
Pievieno sasmalcinātu baziliku.
Labu apetīti!
Kā pagatavot fenheli
Tipiska itāļu recepte. Fenheli sagriež lielos gabalos, vāra sālsūdenī
10 minūtes. Tad apcep sviestā. Sagatavo mērci: izkausē sviestu + pievieno miltus, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad pievieno pienu, turpinot maisīt. Pierīvē klāt muskatriekstu. Mērces konsistencei jālīdzinās krējumam. Apceptos fenheļus liek cepešpannā, pārlej ar sviesta, miltu un piena mērci (besciamella), bagātīgi pārkaisa ar rīvētu parmesan sieru un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz rodas kraukšķīga garoziņa. |
Baklažānu sacepums neapoliešu stilā
Baklažānus sagriež gareniski plānās šķēlēs, apcep olīveļļā un kārtīgi nosusina. Pagatavo tomātu mērci: olīveļļā apcep sakapātu ķiploku un sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztus svaigus vai konservētus tomātus, sāli, baziliku un vismaz pusstundu vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē. Cepešpannā liek vairākām kārtām: baklažānus, tomātu mērci, gabaliņos sagrieztu mocarellu, rīvētu parmezāna sieru. Liek karstā cepeškrāsnī uz aptuveni 20 minūtēm. Ļauj sieram izkust un virsū izveidot nedaudz kraukšķīgu garoziņu. Šādu pašu sacepumu var gatavot ar cukīni. |
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.