Spageti ligzdiņas
Pannā ieber puspaciņu Itālijas garšvielu Puttanesca (ar olīvām un kaperiem) vai Aglio Olio Peperoncino (pikantais variants). Garšvielas lēni apcep olīveļļā, pievienojot nedaudz ūdeni, var pievienot nedaudz tomātu mērci. Spageti liek vārošā sālsūdenī un novāra "al dente" - minūti mazāk nekā rakstīts uz paciņas, nokāš, liek uz pannas karstajā garšvielu maisījumā un ar dakšu veido "ligzdiņas". Ligzdiņas vidū liek svaigā siera piku, var pārbērt piparus, uzrīvēt cieto parmezāna sieru, grezno ar baziliku un/vai tomātu. Pasniedz uzreiz vai labāk - 5minūtes paturētu karstā cepeškrāsnī. Labu apetīti! | ![]() |
Vakariņās burrata
Viens no lieliskākajiem veidiem, kā baudīt burratu. Olīveļļā apcep 3 ķiploku daiviņas sagrieztas šķēlītēs, pievieno uz pusēm pārgrieztus mazos ķirštomātus,
pasutina apm. 10min. līdz tomāti pašķīst. Pievieno sāli, piparus pēc vajadzības. Lai labi garšo! | ![]() ![]() |
Pasta ar cukini
![]() | 2 porcijām:
|
Uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā apcep sīpolus un
čili piparu. Pievieno strēmelēs sagrieztu cukini un nedaudz sakapātas
piparmētras. Cep apmēram 10 minūtes.
Bļodā iesit olas, pievieno šķipsniņu sāls un piparus,
samaisa ar rīvētu sieru un dažām sasmalcinātas piparmētras lapiņām.
Verdošā sālsūdenī vāra spagetti līdz „al dente”. Gatavus notecina un pievieno pie cukini.
Virsū lej klāt olu maisījumu, labi samaisa.Saliek uz šķīvjiem un dekorē
ar piparmētras vai bazilika zariņu.
Cous-cous ar tunci un cukini
Sastāvdaļas 1 personai:
| ![]() |
Sagriež cukini 3 cm strēmelēs, tad mazākos gabalos. Apcep uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā, līdz tiem parādās gaiši brūngana garoziņa.
Gatavo kuskusu – karstā buljonā ļauj uzbriest kuskusam dažas minūtes, tad pievieno mazliet sviesta. Samaisa ar dakšiņu tā, lai graudi atdalās, pievieno tunci un uz pusēm sagrieztus tomātus. Visu beigās samaisa ar apceptiem cukini.
Pievieno sasmalcinātu baziliku.
Labu apetīti!
Kā pagatavot fenheli
Tipiska itāļu recepte. Fenheli sagriež lielos gabalos, vāra sālsūdenī
10 minūtes. Tad apcep sviestā. Sagatavo mērci: izkausē sviestu + pievieno miltus, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, tad pievieno pienu, turpinot maisīt. Pierīvē klāt muskatriekstu. Mērces konsistencei jālīdzinās krējumam. Apceptos fenheļus liek cepešpannā, pārlej ar sviesta, miltu un piena mērci (besciamella), bagātīgi pārkaisa ar rīvētu parmesan sieru un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz rodas kraukšķīga garoziņa. | ![]() |
Baklažānu sacepums neapoliešu stilā
Baklažānus sagriež gareniski plānās šķēlēs, apcep olīveļļā un kārtīgi nosusina. Pagatavo tomātu mērci: olīveļļā apcep sakapātu ķiploku un sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztus svaigus vai konservētus tomātus, sāli, baziliku un vismaz pusstundu vāra uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē. Cepešpannā liek vairākām kārtām: baklažānus, tomātu mērci, gabaliņos sagrieztu mocarellu, rīvētu parmezāna sieru. Liek karstā cepeškrāsnī uz aptuveni 20 minūtēm. Ļauj sieram izkust un virsū izveidot nedaudz kraukšķīgu garoziņu. Šādu pašu sacepumu var gatavot ar cukīni. | ![]() |